Mutlaka Görülmesi Gerekenler:
Habsburg hanedanlığının mücevherlerinin sergilendiği Hofberg, Modern Sanat Müzesi, çim kaplı çatısı ile dikkat çeken Hundertwasser Evi, Tuna Kulesi, Rokoko stili Belvedere Sarayları, St. Stephen Katedrali.
  • Museum Quartier mutlaka görülmesi gereken yerlerden. İçinde bulundurduğu; Kunsthalle Wien, Leopold Museum, MUMOK ve Zoom Kindermuseum adlı dört müzesiyle sanatseverlerin başını döndüren bu alana girerken kapıda bilet alınıyor. Müzelerin yanı sıra özel etkinliklerin de düzenlendiği MQ’da, birbirinden hoş kafe ve restoranlar da var.
  • Stephansplatz Bölgesi’ni Viyana’nın Taksim’i diye tarif edebiliriz. Cafe, mağaza ve restoranlarıyla sosyal hayatın cazibe merkezi olan trafiğe kapalı bölgede Viyana’nın sembollerinden Stephan Katedrali de bulunuyor.
  • Viyana’ya gelip de opera izlemeden olmaz! Viyana Devlet Operası'nda (Vienna Staatsoper) her akşam birbirinden güzel opera ve klasik müzik konserlerini izleme şansı bulabilirsiniz. 
  • Belvedere Sarayı özellikle havanın elverişli olduğu günlerde görülmesi gereken yerlerden. Günümüzde müze olarak kullanılan ve harika bir bahçeye sahip olan saray özellikle Klimt, Schiele ve Kokoshcka’nın eserlerini görmek isteyenler için çok hoş bir yer.
  • Jewish Museum’da Viyana’da görülmesi gereken önemli yerlerden. Dorotheergasse’de bulunan Jewish Museum Wien, Dünyadaki ilk Yahudi müzesi olma özelliğini taşıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top