Amsterdam’da neredeyse haftanın her günü tüm gece boyunca eğlenebilirsiniz. Sevdiğiniz müzik türü ne olursa olsun, amacınız dans etmek veya sadece müzik dinlemek olsun, Amsterdam’da her zaman o anki modunuza ve tarzınıza uygun bir mekan ve etkinlik bulabilirsiniz. Kentin gece yaşamında önemli yer tutan başlıca mekanları aşağıda listeledik. Bu listede şimdilik yalnızca ağır toplara yer verdik. Amsterdam’ın her köşesi eğlenmeyi bilenleri bekliyor!

1- PARADISO

Eski bir kiliseden çağdaş müziğin mabetine dönüşmüş son derece otantik mekandır. İçerisindeki atmosfer ve akustiğin benzersizliğinden dolayı dünyaca ünlü sanatçıların konser vermek için sıraya girdiği bir mekan haline gelmiştir. Konser günleri dışında gece kulübü olarak aktiftir. Amsterdam’ın eğlence ve kültürel aktivite merkezlerinden biri olan Leidseplein’e yalnızca 2 dakika yürüme mesafesindedir.
Weteringschans 6-8
www.paradiso.nl
Paradiso Harita

2- ESCAPE

Gece yaşamının çok hareketli olduğu meydanlardan Rembrandtplein’in göbeğinde yer alır. Sadece Amsterdam’ın değil, Hollanda’nın en büyük ve popüler kulüplerinden biridir. Turistlerle olduğu kadar Amsterdamlılar ve Hollanda’nın çevresinden eğlence için gelenlerle dolar taşar. En iyi house, techno, electro ve tabii ki pop müzik çalmasının yanısıra Tiesto, Kevin Saunderson ve Todd Terry gibi dünyaca ünlü DJ’lerin yetiştiği mekan olma özelliğine de sahiptir.
Rembrandtplein 11
www.escape.nl
Amsterdam Escape Harita

3- JIMMY WOO

Benzerlerine ancak New York’ta rastlayabileceğiniz tarzda bir gece kulübüdür. Amsterdam’a gelen her ünlü mutlaka buraya uğrar. Çok ince detaylara sahip farklı tasarımları olan iki kattan oluşur. Üst katta Asya stili bara sahip bir lounge, Endonezya’dan getirilmiş ahşap masalar, Japon stilinde kağıttan paravanlar; alt katta (mahsende) harika bir dans pistiyle birlikte bir başka bar bulunur. Mahsendeki dans pistinin tavanında senkronik yanıp sönen ışıklar sizi dans etmeye zorlar. Buraya girmeye çalışmak biraz zorlu olabilir. Tipi bozuk kimse alınmaz. Kriterlerin ne olduğu da meçhuldür.
Ne alkol, ne sigara Jimmy Woo kadar bağımlılık yapabilme özelliğine sahiptir. 
Pek çok Erasmus değişim öğrencisinin
Korte Leidsedwarsstraat 18
www.jimmywoo.com
JimmyWoo

4- TROUW

Hollanda’nın büyük gazeteleri Het Parool, NRC ve Trouw’un basıldığı fabrika şimdi hoş bir restorana ve kentin en çılgın gece kulüplerinden birine ev sahipliği yapıyor. Amsterdam’ın merkezine tramvayla yaklaşık 20 dakika mesafede, Doğu Amsterdam’daki eski bir endüstriyel sahada yer alır. Endüstriyel tesiste yer alması ortamın benzersiz olmasına, merkeze uzak olması da çılgınlıkta sınırın olmamasına neden oluyor. Kesinlikle gitmeye değer.
Trouw’da deneysel müzik gecesi ve DJ Flying Lotus’un performansı.
Wibautstraat 127
www.trouwamsterdam.nl
Trouw_Harita

5- MELKWEG

Amsterdam’ın en hareketli bölgesi, gece hayatı ve kültürel aktivitelerin merkezi olan Leidseplein’de yer alır. Melkweg (Samanyolu) iki salonu, bir sineması, tiyatrosu, kafesi ve bunlara ek olarak sürekli gerçekleşen canlı programlarıyla kentin eğlence merkezlerinin başındadır. Dünyaca ünlü grupların uğrak yerlerinden biridir. Mekan adını, eski bir süt fabrikası olmasından alır.
Melkweg’de DJ Marcel Dettmann performansı.
Lijnbaansgracht 234a
www.melkweg.nl
Melkweg

6- STUDIO80

Rembrandplein’de bulunan bir başka gece kulübüdür. Çoğunlukla elektronik dans müziği çalmasıyla Amsterdamlılar tarafından “Elektronik Müziğin Mekke’si” olarak adlandırılır.

Studio80’de haftasonu partilerinden biri. Her zamanki gibi tıka basa dolu
Rembrandtplein 17
www.studio-80.nl
Studio80 Harita

7- SUGARFACTORY

Görsel sanatlar ve müziği bir araya getiren bir gece kulübüdür. İç tasarımı oldukça basit hatta paspal olan bu mekan Amsterdamda groove ve jazz dinlemek için en iyi yerdir. Adı üstünde, eski bir şeker fabrikası restore edilerek bir gece kulübüne dönüştürülmüştür. Melkweg’in hemen karşısında yer alır.

Sugarfactory’de eğlenen insanlar. Herkesin keyfi yerinde gibi.
Lijnbaansgracht 238
www.sugarfactory.nl

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top