Pattaya eğlence yerleri, turistler için çok sayıda seçenekler sunuyor. Pattaya gece hayatı ve sunduğu eğlence tarzının zenginliği her yıl miyonlarca yabancıyı şehre çekiyor. Pattaya, 1960’ların başında Amerikan askerleri tarafından “keşfedilip” uykusundan uyanan balıkçı köyünün Asya’nın en ateşli turist merkezi haline gelince durmak bilmeyen gece hayatı ve seks endüstrisi ile dünyaya ün saldı. Son yıllarda imajını iyileştirip sadece bekâr erkeklere hitap etmeyen hizmetler sunuyor olsa da  doymak bilmeyen Pattaya gece hayatı ve yüzlerce bar, gece kulübü ve diskoların olduğu yetişkin eğlence merkezleri, GoGo dansçıları, seksi bar kızları ve transeksüeller halen Pattaya’nın en çekici tarafını oluşturuyor.
Pattaya turizm endüstrisi, turistleri şehre bağlı kalmaları ve gitmemeleri için sınırsız seçenekler sunuyor. Sahil kısımlarında oldukça ilgi çekici Tayland kültürünü eğlence dolu atmosferiyle birleştirirek tüm Tayland’da ki yerlerden çok daha fazla turist çekmeyi başarıyor.

Her türlü eğlence anlayışı

Şehrin her bir köşesinde tüm gün ve tüm gece eğlenilebilir. Eğer sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız, sahil kesiminde şezlonglar üzerinde Pattaya size bunu sağlayacaktır. Eğer delidolu bir gece hayatı istiyorsanız, yine sizi üzmeyecektir. Çeşitli sporlara olan ilginiz varsa, her türlüsünü bulabilirsiniz. Tayland kültürüne bir bakış atmak isterseniz, dükkânlarda fazlasıyla mevcut. Kısaca Pattaya beklenilebilecek her türlü isteği sağlayabilecek bir yer.
Pattaya’da ayakta duramayacak kadar içip sonra kalkıp geceye kadar dans edebileceğiniz sayısız bar ve klüp var. Ayaklarınız hareket edemeyecek duruma gelinceye kadar dans edebilirsiniz.
Bunların yanında golf sahaları, motor yarışları, squash, tenis ve badminton ve her türlü spor için gerekli olan saha ve pistler de var. Su sporları için Pattaya Tayland’ın ana merkezidir. Yamaç paraşütü, dalış, su kayağı ve rüzgar sörfü yaparak hayatın tadı çıkartılabilir. Tercihe bağlı olarak tatlı yada tuzlu suda balıkçılık bile yapılabilir.

Popüler eğlenceler

En popüler eğlence seçenekleri müzik kulüpleri, tiyatrolar, sinemalar, kara sporları ve su sporları. Pattaya’nın en bilinen sinema salonları SF Cinema City, Major Cineplex ve Royal Garden Movie Theater. Bunların çoğu Pattaya alışveriş merkezleri içerisinde yer alıyor. O kadar çok Batı ve Tay filmleri gösteren sinemalar var ki.


Her türlü kara ve su sporları Pattaya’da yapılabilir. Sadece otelinizden gerekli ekipmanların ve gezinin ayarlanmasını isteyin. Bu şehirde ki eğlence heyecan verici, geleneksel ve uzaklardan gelen turistler için unutlmayacak bir deneyimdir. Bu eğlencesi sayesinde tüm dünyadan turistleri kendisine çekmektedir ve turizm endüstrisi her zaman yeni misafirlerini karşılamak için bekliyor olacaktır.

Pattaya gece hayatı: Barlar ve diskolar

Pattaya’da açık hava barlarından, uluslar arası birahanelere ve canlı müzik mekânlarına, ultramodern diskolardan ve gece kulüplerinden; masalarda seksi şovlar yapan GoGo barlarından dünyaca ünlü travesti şovlarına kabaca ortalama 3,000 kadar eğlence mekânları bulunuyor.

Her mekanda ortalama 10 kız olduğu varsayılırsa (bazı Go-Go barlarında 50’den fazla dansçı kız oluyor!), yaklaşık 30,000 kız demek!
Birahaneler ve Go-Go barları çoğunlukla Güney Pattaya’da yoğun olmasına rağmen kuzeyde Naklua’dan güneyde Jomtien’e kadar buna benzer barlar bulunabilir. Özellikle Soi 6. Soi 7 ve Soi 8, Pattaya’nın ünlü Walking Street’ inde olduğu gibi,  yüzlerce neon ışıklarla dolu gece  kulüpleriyle dolu.
Soi Diana ve Soi LK Metro ise diğer eğlence mekanlarından sadece bir kaçı.
Pattaya eğlence mekanları için belirlenen kapanış saati gece 1 ile 3 arası değişiyor. Ancak bu kuralın tam olarak nasıl uygulandığına bağlı olarak farklılık gösterebiliyor. Genelde müzik ve gereksiz ışıklar kapatılıp mekanlar sabaha kadar açık kalabiliyor. (bar sahiplerinin polise “çorba parası” vermesi çok sık olan bir durum)
Tartışmasız bir şekilde Pattaya gece hayatı o kadar cezb edici ki, normal hayatlarında kapalı yada bu tarz ortamları pek bilmeyen ziyaretçiler adeta zıvanadan çıkıp farklı bir yaratığa dönüşebiliyor. Bazı “gece kuşları” ise güneş tamamen batmadan evden çıkmıyor ve aynı şekilde gün doğmadan da evine geri dönmüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top