Tadına Bakmadan Dönmeyin:
Buğday ya da patates unundan yapılan mantıyı andıran "Knedliky", krema soslu et yemeği "Svickova", fırında biftek, ekmek ve özel sosla hazırlanan domuz etinden "Vepřo-knedlo-zelo", Prag jambonu, patatesli pancake, patatesli ve mantarlı çorba.
  • Kafe kültürünün en az Paris veya Viyana kadar gelişmiş olduğu Prag’da, kafe gezmek de en az müze gezmek kadar önemli ve gerekli! Nazım Hikmet’in müdavimi olduğu, Film Akademisi’nin altındaki Cafe Slavia’yı, Grand Cafe Orient’i, yazarların ve öğrencilerin tercih ettiği Globe Bookstore & Cafe’yi, art-deco tasarımıyla Cafe Imperial’i, Einstein’ı bile ağırlamış Cafe Louvre’u ve Kafka’nın kederine ortak olmuş Cafe Montmartre’ı mutlaka görmelisiniz. 
  • Vltava Nehri’nin kenarındaki Kampa Adası’nda, su değirmeninin yanındaki Mlynska Kavarna’nın hem kahveleri, hem yemekleri, hem de manzarası harika!
  • Meryl Streep, Tom Cruise ve Nicole Kidman gibi ünlülerin tercih ettiği 11. yüzyıldan kalma Flambee; nefis biftekleri, ördekleri, ıstakozları, geniş şarap menüsü, canlı piyano müziği ve kusursuz servisiyle Prag’ın bir numaralı restoranı olduğunu hemen hissettiriyor!
  • Dünyaca ünlü Çek biralarını ve Çek yemeklerini tatmak için 500 yıllık bir geçmişe sahip U Fleku’dan doğru bir adres olamaz! T
  • Geleneksel Çek yemeklerinin en güzel örneklerini Kolkovna restoranlarında tadabilirsiniz. Fiyatları uygun, ortamı güzel ve yemekleri harika.
  • Nefis bir bonfile için Kobe, Tay mutfağı için Noi, Japon mutfağı için Mr. Sushi ve Meksika mutfağı için Las Adelitas denemeye değer. Değişik biralar, küçük atıştırmalıklar ve güzel yemekler için Lokál ve Bredovsky Dvur’dan başka yer aramayın!
  • Prag’ın gece hayatı şaşırtıcı derecede hareketli. Lüks ve ağır gece kulüplerinden hoşlananlar için Tretters, yine şık ama daha rahat ortamlardan hoşlananlar için Buddha Bar, Bar and Books ve Bombay’ı tavsiye ederiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top