Mutlaka Görülmesi Gerekenler: 
Notre Dame de la Garde Bazilikası, Madonna ve Çocuk heykeli, Hospice de la Vielle Charité binası, Quai des Belges, Marsilya’nın en eski bölgesi Quartier du Panier, Vieux Port, Centre de la Vieille Charité.
  • Eskiden bir gözlem evi olarak kullanılan, 1864’de yapımı kilise Notre Dame de la Garde harika bir şehir manzarasına ve günbatımı noktasına sahip. Neo-Bizans stili ile inşa edilen kilisenin önünde yer alan ""İsa'nın tutkusu"" heykeli ve bazilikanın tepesinde bulunan altın varakla kaplı Madonna ve Çocuğu heykeli görülmeli.
  • Panier bölgesinin kalbinde yer alan Hospice de la Vielle Charité şehrin en güzel yapılarından bir tanesi. Üç katlı kemerli yolu ve barok stili şapeli ile 17.yüzyılda inşa edilen bina yoksulların barınması için inşa edilmiş.
  • M.Ö 6.yüzyıla dayanan tarihi ve doğal bir liman olması Vieux Port’u daha da anlamlı kılıyor. Şehrin en hareketli buluşma noktalarından biri olan Vieux Port demirleyen yatları, limanı çevreleyen kafe ve restoranları ile oldukça hareketli. Bölgede yer alan Quai des Belges ise taze deniz ürünlerini bulabileceğiniz renkli bir pazar.
  • 20.yüzyılda daha çok İtalyan, Cezayirli ve Korsikalı denizcilerin yaşamış olduğu Le Panier bölgesi son yıllarda genç tasarımcıların ve sanatçıların yaşam alanına dönüşmüş. Arnavut kaldırımlı dar sokaklarından açılan ufak meydanları, pastel renklerinde boyanan evleri ile otantik bir atmosfere sahip.
  • Bölgede yer alan ve eski bir barınak olan Centre de la Vieille Charité günümüzde müze olarak kullanılıyor. Arkeolojik eserlerin ve hayvan mumyalarının sergilendiği müzenin avlusuna bakan kemerli balkon koridorları dikkat çekici.
  • Le Cours Julien semti kitapçılar, kafeler ve barlarla dolu, cıvıl cıvıl bir bölge. Bu semte yakın La Plaine (tam adı Place Jean Jaurès) ise sokak pazarlarıyla ünlü. Perşembe ve Cumartesi günleri kurulan pazarda elbiselerden yiyeceğe, antikalardan kitaplara kadar pek çok güzel parça bulmanız mümkün.
  • Marsilya'ya 20 dakika uzaklıktaki Cassis kasabasına gitmek sizin için güzel bir keşif olabilir. Alaçatı'yı andıran bu küçük kasabanın güzel plajları, hoş denizi ve şirin restoranları size keyifli bir zaman dilimi sunacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top