Tadına Bakmadan Dönmeyin:
Kruton üzerine hazırlanan atıştırmalıklar "Antipasti", domates, soğan, fesleğen, kruton, zeytinyağı ve sirke ile hazırlanan "Panzanella salatası", karaciğer ezmesi "Crostini Toscani", zeytinyağı, soğan, domates ve parmesan ile hazırlanan işkembe "Trippa alla fiorentina", işkembe çeşidi "Lampredotto", taze makarna çeşitleri, pizza, T-bone et, cappucino, profiterol, dondurma, limon ve vanilyalı kek "Schiacciata alla fiorentina".
  • Çoğu aile işletmesi olan bu beyaz masa örtülü, kendi halinde küçük restoranlar, trendy’likten çok ama çok uzakta! İşte Floransa’nın birbirinden güzel ara sokaklarına yayılmış osteria ve trattoria’lardan bizce denemeye değer olanlar:
  • Trattoria Sostanza tam bir Floransa klasiği! Leziz yemekler, harika şaraplar, ortak masalar ve sıfır gösteriş! Taze fasulye ve tereyağlı tavuğun lezzetini zor unutacaksınız. Yer bulmak için rezervasyon şart.
  • Bir anne-oğulun işlettiği Zeb Gastronomia'nın adı “Zuppa e bollito” yani çorba ve bollito’dan geliyor. Etli ve sebzeli bir güveç türü olan Bollito, Floransa’nın en sevilen yemeklerinden. 
  • Il Latini'nin sahibi her masayı tek tek geziyor ve hatır soruyor. Bu lokantanın önünde, akşam saat 19:30 gibi kuyruk olmaya başlıyor. Kuyrukta bekleyenlere şarap ve peynir ikramı yapılıyor. İçeri girdiğinizde lokantanın sahibine şarap mahzenini görmek istediğinizi söylemeyi unutmayın.
  • Tipik Toskana mutfağı sunan Buca Mario! Bu minik trattoria da beyaz masa örtüleri ve lezzetli yemekleri ile Floransalıların favori mekanlarından biri. Biftekler, sebzeler ve tiramisu şahane!
  • Floransa’nın en iyi dondurmacısı Festival del Gelato’daki dondurma çeşitlerinin tadına bakmalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top