MARAKEŞ VE KAZABLANKA TURU
 3 Gece 4 Gün
KESİN HAREKETLİ TÜRKÇE REHBERLİ
Uçuş saatler: Çarşamba gece yarısı 00:15 Gidiş // Pazar akşamüzeri 17:00 Dönüş


15-22-26 OCAK 2015  / 05-12-19-26 ŞUBAT VE MART 2015
02-09-16-23-30 NİSAN 2015  /  07-14-21-28 MAYIS 2015
04-11-18-25 HAZİRAN 2015
1.GÜN İSTANBUL – KAZABLANKA - MARAKEŞ  / ÇARŞAMBA-PERŞEMBE
Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminalinden Air Arabia Havayolları ile Kazablanka uçuşuÇARŞAMBA’YI PERŞEMBE’YE bağlayan gece:  Saat 04:10'da Kazablanka'ya varış ve  Marakeş'e transfer. Odalara yerleşme. Dinlenme amaçlı serbest zaman. Öğleden sonra panoramik Marakeş şehir turu: Dar sokakları ile bizleri yüzyıllar öncesine götürecek medina ya ulaştıktan sonra: Uzun yıllar şehri yönetmiş Ba Ahmed’ in BAHIA Sarayını gezerken Fas tarihine dalacak, Endülüs tarzı ahşap ve mozaik süslemeleri keşfedeceğiz. Günümüz ispano Moresk mimarinin 800 yıllık örneği Koutoubia Minaresini seyrederek ulaşacağımız SOUK adı verilen Marakeş KAPALI ÇARŞI’sının dar ara sokaklarında devam edecek. Dünyaca ünlü bu labirentin tüm geleneksel köşelerini keşfedeceksiniz. Bu gezi esnasında kumaşçılar, demirciler, deri tabakhaneleri, ahşap ustaları gibi ülkede mevcut nice el sanatlarının tüm örnekleri ile karşılaşabilirsiniz. Berberilerin yüzyıllık geleneği şifalı ot ve kremlerin satıldığı herborist sizi eğlendirecek duraklardan biri olacaktır.  Günümüz, Afrika kıtasının en hareketli şehir meydanı Jma El Fna ile sonlanacak. Gerçek bir “mucizeler avlusu” diye adlandırabileceğimiz bu meydan UNESCO Milli Miraslar listesinde yer almaktadır. Meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen Jma el Fna için kısaca “açık hava tiyatrosu” diyebiliriz. (YVES SAINT LAURENT’ın MAJORELLE bahçesi opsiyonel olarak gezilebilir giriş ücreti 6 Euro’dur)

2.GÜN MARAKEŞ  / CUMA

Sabah kahvaltı sonrası gününüz çevre gezileri ve alışverişleriniz için serbest. Arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek çevre gezilerine katılabilirler.
Akşam arzu eden misafirlerimiz ekstra Fas'a özgü folklorik danslarla yemekli Chez Ali geleneksel berberi gösterisine katılabilirler. (CHEZ ALİ YEMEKLİ 80 EURO KİŞİ BAŞI)

3.GÜN MARAKEŞ / CUMARTESİ

Sabah kahvaltısının ardından tam gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz ekstra düzenlenecek çevre gezilerine katılabilirler.(ESSAOUIRA 90 EURO VE YA ATLAS DAĞLARI TURU 90 EURO)

4.GÜN MARAKEŞ-KAZABLANKA-İSTANBUL  / PAZAR

Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve Casablanca'ya hareket. Varışımızı istinaden yapılacak olan panoramik Kazablanka şehir turumuzda; Birleşmiş milletler ve Muhammed V bulvarlarından geçilerek Muhammed V meydanında verilecek fotoğraf molası ile başlayacaktır. Ardından Atlas okyanusu kıyısında yer alan Corniche semtinde serbest zaman. Bu sırada 1980-1993 yılları arasında yaptırılan Hassan II Camii gezilebilir.  Dünyanın en büyük camisidir. İç mekânda 25000 kişi ayni anda namaz kılabilir, avlusunda 80 000 kişi toplanabilir ayrıca 200 metrelik minaresinde bulunan lazer lamba 35 km uzaklığa kadar namaz vaktini bildirir.  Akşamüzeri  Casablanca Havalimanı'na transfer. Air Arabia Havayolları ile saat 17:20'da İstanbul'a hareket.
OTELLER
İki kişilik odada
kişi başı
Tek Kişilik
Oda
6–11
Yaş çocuk
Hotel Mont Guelize. 3* VB.
490 Euro
590 Euro
490 Euro
Ryad Mog Guelize VB. 4*
520 Euro
620 Euro
520 Euro
Kenzi Farah VB. 5*
590 Euro
690 Euro
590 Euro

FİYATLARIMIZA DAHİL OLAN SERVİSLERİMİZ                       

-Airarabia ile İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı Kazablanka İstanbul Sabiha Gökçen ekonomi sınıfı uçak bileti
-3 Gece Oda kahvaltı dahil konaklama
-Havalimanı-Otel –Havalimanı transferi
-Kazablanka VE Marakes yarim gün şehir turu
-Türkçe Rehberlik hizmeti
FİYATLARIMIZA DAHİL OLMAYAN SERVİSLERİMİZ                       
Her türlü kişisel harcamalar ve otel ekstraları
Yurt dışı çıkış harcı bedeli
Zorunlu Seyahat Sigortası (15 euro)
Rehber ve şoför tipleri, bahşişler
Programda ekstra olarak belirtilen çevre gezileri

ESSAOUIRA (SUVEYRE) 90 EURO
Sabah kahvaltısının ardından Cichaoua üzerinden Atlas okyanusu kıyısında yer alan eski Portekiz sehri Essaouira'ya gidilecektir. Unesco tarafından “Dünya Mirası” olarak ilan edilen ve Fas’ın en çok yabancı turist çeken yerlerinden biri olan şehir ,uçsuz bucaksız Atlas okyanusu kıyısında bir balıkçı limanı, sanat ve kültürün iç içe geçtiği bir sahil şehridir .
Şehrin kalesi ve balıkçı limanı gezilecek, eski roma kentlerinden uyarlanarak inşa edilen medina keşfedilecektir. Medinanın gezmeye doyamayacağınız daracık labirent sokakları, bembeyaz evleri, maviye boyanmış kapı ve pencereleri birçok Avrupalı ressam, şair ve yazara ilham kaynağı olmuştur. Orson Wells, Jimy Hendrix gibi bohem hayatı seçen sanatçılar şehrin tarihi medinasında (sur içi) yaşamışlardır. 18.yy da Fransız bir mimar tarafından yapılmış olan tarihi surlarından Atlas okyonusunun köpüklü dalgalarını seyretmek insanı büyüler (Jeremy Irons ve Patricia Kaas’ın Ladies and gentlemen filmindeki gibi). Kilimler, yöreye has ağaç işi eşyalar,deri işlemeler, rengarenk tablolar; tarihi ve canlı çarşısındaki dükkanlarda alışveriş oldukça keyiflidir.
ATLAS DAGLARI 4X4 TURU YEMEKLİ 90 EURO
4 X 4 (Toyota Land Cruiser jiplerle) güneyin hayranlık uyandıran doğasını, bitki örtüsünü ve Atlas dağlarını sizlere tanıtmak için yaptığımız eğlenceli bir gezi. Muhteşem manzaralı pistlerden geçtiğimiz bu yolculuk sırasında Tizintes yolunu takiben Kik platosuna ulaşacağız. Bitki örtüsü, coğrafi yapı, karlarla örtülü zirveler gün boyu harika fotoğraflar verecek. Çocuk sahibi olamayan kadınların yüzyıllardır ziyaret ederek derman bulmaya çalıştıkları Mulay Brahim köyü, Tifruin ve Taddart köylerinde molalar vererek Lalla Takerkust baraj gölü kıyısında öğle yemeği alacağız. Öğle yemeğinden sonra Marakeş’e döneceğiz, arzu eden misafirlerimiz marakeş çarşısının dar sokaklarına geri dönebilir ya da otellerinde dinlenebilirler.
Bu heyecanlı yolculuk sırasında Afrika Kıtası’nda olduğumuzu bir kez daha hissedeceğiz.
FANTASIA CHEZ ALI YEMEKLİ 80 EURO
Dileyen misafirlerimiz folklor ve berberi atlarıyla yapılan gösterileriyle dünyaca bir ün kazanmış Chez Ali gece kulübüne yapacağımız tura katılıp aksam yemeğini orada alabilirler. Bin bir gece masallarını andıran dekorasyonu ile Ali’nin Sarayı şehre her gelen yabancının uğrak yeridir. Duvarlarla çevrili bu arenada, müzisyenler, şarkıcılar, akrobat ve süvariler tipik Fas çadırları altında, masalsı bir yemek eşliğinde, ziyaretçilere nefis bir şov sunuyorlar.
OUARZAZATE TURU YEMEKLİ 105 EURO
4x4 Toyota Land Crıiser’lar ve özel şöförlerimiz ile Atlas Dağları’nın etkileyici manzarası eşliğinde öğlene kadar sürecek keyifli yolculuğumuz sırasında güney saharaya özgü bitki yapısını görecek, Afrika’nın en yüksek geçitlerinden olan Tichka Boğazı’nı geçeceğiz. (2100 mt) Öğle yemeğimizin ardından, UNESCO’nun Dünya Koruma Mirası Listesi’nde bulunan Aid Ben Haddu köyünü keşfedeceğiz. Ouarzazate Kasbah’ını (Derebeylerinin kullandıkları otantik kaleler) gezecek, Çölde Çay, Babil, Gladyatör, Arabistanlı Lawrence gibi filmlere mekan olmuş çevrenin etkileyici görüntülerine tanık olacağız. Asteriks vb. filmlerin doğaya terk edilmiş dekorları bizleri şaşırtacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top