Tüm dünyada büyük bir hayran kitlesi olan fantastik dizi Game of Thrones, çekimlerinin yapıldığı Kuzey İrlanda ve Dubrovnik’e turizm patlaması yaşatıyor.

Dünyanın birçok bölgesinden turistler, dizinin çekildiği şehirlere akın ediyor. Büyük bölümü Kuzey İrlanda’da çekilen dizinin, ülkeye gelen turist sayısında büyük bir artışa sebep olduğu konuşuluyor. Çekimleri farklı ülkelerde devam eden dizinin bazı sahneleri de Hırvatistan’ın turistik bölgesi Dubrovnik’te geçiyor.
Senelerce vizesiz olduğu için Türkiyeli turistlerin akınına uğrayan şehirlerden Dubrovnik, son yıllarda Game of Thrones sayesinde bolca turist çeken bir yer haline geldi.
Hırvatistan’ın küçük sahil kasabası Dubrovnik’in bizdekinin aksine yıkılmamış, el değmemiş antik dokusu, şehri Game of Thrones dizisinin çekimleri için ideal bir yer haline getiriyor. Sabah’ın haberine göre, şehrin göbeğinde krallıkların kurulduğu, savaşların yapıldığı ya da Lannister’ların birlikte yemek yediği yerleri görebiliyorsunuz.
Dizinin çekildiği mekanların büyük kısmı çekim olmadığı dönemlerde ziyarete açık. Ama bazı yerleri görmek için çok da az olmayan ücretler ödemek gerekiyor

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top