Mutlaka Görülmesi Gerekenler: 
Nevsky Bulvarı, Rus güzel sanatlar koleksiyonuyla Rusya Müzesi, Alexander Nevsky Manastırı, Yusupov Sarayı, Steiglitz Müzesi, St. Isaac Katedrali, Rastrelliesque Stroganov Sarayı.
  • Rus Çarı Petro tarafından dizayn edilmiş ve gerçekten masallardan fırlamış kadar güzel olan şehrin her yeri, tarihi 18 - 19 yüzyıldan kalma Gotik binalarla kaplı. Şehrin kalbi Nevsky Prospect’te atıyor. Oldukça geniş ve uzun bir cadde olan Nevsky’de karşıdan karşıya geçmek bile sadece alt geçitlerle yapılabiliyor. Cadde boyunca şık kafeler, tarihi eserler karşınıza çıkıyor.
  • Dökülen Kan Kilisesi, Nevsky caddesinde yürürken paralel kanallardan birinden size göz kırpacak. Masallardaki saraylar kadar güzel olan bu kilise mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Kilisenin içini gezmek ise ücretli.
  • Kazan Katedrali de yine Nevsky caddesi üzerinde yer alıyor. Muhteşem büyüklükteki yapının önündeki bahçede oturabilirsiniz.
  • Caddenin sonuna kadar yürüyebilirseniz, mutlaka Aziz Isaac meydanı ve kilisesini görmelisiniz.
  • Yine Isaac Kilisesi'nin yakınlarında dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Hermitage Müzesi geliyor. Tamamını gezmek haftalar alsa da mutlaka 2 - 3 saatinizi ayırarak Bizans’tan Rus Çarlığına kadar geniş bir yelpazeye dair muhteşem eserlerin sergilendiği bu müzeyi görmelisiniz.
  • Kanallarla kaplı bu şehrin her köşe başında bir tekne turu durağı var. Hermitage Müzesi'nin denize yakın kıyısından başlayan tekne turunu tercih etmenizi öneririz. Hem tüm önemli yapıları denizden görebilir, hem de muhteşem köprülerin altından geçebilirsiniz. Kanal turunu gündüz yapabileceğiniz gibi, romantik bir gün batımı için güneş batmasına yakın da yapabilirsiniz.
  • İçi ve dışıyla Rusya’nın en güzel binalarından biri olan Yusupov Sarayı ve dünyadaki en geniş Rus güzel sanatlar koleksiyonuna ev sahipliği yapan Rusya Müzesi de görülmesi gerekenler listenizde yer almalı.
  • Geç Barok dönemi mimarisi ile inşa edilen Stroganov Sarayı, 1753-54 yıllarında Baron Sergei Grigoriyevich Stroganov için yaptırılmış. Neoklasik iç tasarımı, gösterişli avizeleri, duvar süslemeleri ve resimleri, tavan süslemeleri ile göz kamaştırıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top