Dubrovnik Avrupa’nın gezilecek yerleri içinde önemli bir yer kaplamaktadır. Şehrin tarihi ve kültürel dokusu her yıl buraya çok sayıda turistin gelmesine neden olurken bölge halkının da önemli geçim kaynakları arasına turizmi eklemesini sağlamıştır. Dubrovnik konaklama hizmetlerinden geçinen önemli bir nüfusa ev sahipliği yapan bir kenttir. Dubrovnik konaklama hizmetleri içinde en başta sayılan buradaki Guesthouse ya da Sobe adı verilen kiralık odalardır. Dubrovnik konaklama hizmetleri içinde önemli bir yer tutan Guesthouse’lar bölge halkının evlerindeki odaları kiraya vermesiyle oluşur. Ancak bu kişiler ve evleri yerel yönetim tarafından denetlenmektedir


Dubrovnik Konaklama Önerileri 

Old Town Apartments ****
4 yıldızlı Old Town Apartments konum olarak Dubrovnik’in en önemli ve turistik noktası olan Kale İçi’nin hemen yakınında yer almaktadır. Toplam 3 stüdyo daireye sahip olan tesiste yer ayırtmak istiyorsanız elinizi biraz çabuk tutmanız gerekiyor. Stüdyo odalara sahip tesiste odalar 26 m2 büyüklükte. Old Town Apartments ücretsiz Wi-Fi, tam donanımlı bir mini mutfak ve açık Dubrovnik Kalesi manzarası sunuyor.
Old Town Apartments bir çok konaklama sitesinde çok yüksek ziyaretçi puanına sahip.
Otelin konaklama ücreti sezonda biraz yüksek olsa da otelin sahip olduğu konum ve imkanlar bu bedeli fazlasıyla hak ediyor.
Otelin fiyatı rezervasyon yaptıracağınız zamana bağlı olarak değişmekle birlikte 100-130 Euro arasında oda fiyatına sahip.

Apartment Simović Old TownApartment Simovic ***

Dubrovnik’te konaklama yapabileceğiniz bir diğer tesis 3 yıldızlı Apartments Simovic. UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan Dubrovnik’in Eski Kent bölgesindeki anıtsal surların içinde faaliyet gösteren Apartment Simović Old Town, Stradun Kordonu’na sadece birkaç adım mesafede klimalı konaklama birimleri sunuyor. 30 m2 büyüklükteki dairelerin mutfakları kendi yemeğinizi pişirmeye imkan veriyor. Tam donanımlı mutfakta mikrodalga fırın, buzdolabı ve yemek alanı bulunmaktadır.
Otel,  bir çok konaklama sitesinde çok yüksek ziyaretçi puanına sahip.
Otelin fiyatı rezervasyon yaptıracağınız zamana bağlı olarak değişmekle birlikte 90-120 Euro arasında oda fiyatına sahip.

Apartments BeatoApartments Beato ***

3 yıldızlı Apartments Beato, Stradun Promenade’e sadece 50 metre mesafede , Dubrovnik’in Eski Kent surlarının içinde yer alıyor. Otelin etrafında bir çok cafe, bar, restoran ve mağaza bulunuyor. Ayrıca şehrin en popüler plajı olan Banje Beach Apartments Beato’ya 700 metre uzaklıkta yer alıyor.
Apartments Beato’da odalar ufak ama kullanışlı. Ayrıca otelin şehrin en hareketli noktasında yer alıyor olması büyük avantaj. Klimalı odalarda ücretsiz Wi-fi’den de yararlanabilirsiniz.
Otel, bir çok konaklama sitesind yüksek ziyaretçi puanına sahip.
Otelin fiyatı rezervasyon yaptıracağınız zamana bağlı olarak değişmekle birlikte 70-90 Euro arasında oda fiyatına sahip.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top