Roma yemek kültürü açısından zengin bir şehirdir. İster vejetaryen olun, ister yeni lezzetler arayışında olun, isterseniz sadece geleneksel lezzetler bana yeter diyin Roma’da herkese uygun bir şey bulmak mümkündür. Geleneksel İtalyan mutfağına ait yemeklerin yanı sıra burada dünya mutfaklarını da tatmak mümkündür.
Roma birçok güzel ve kaliteli restoran ile doludur. Fakat en iyi yemeği çok şık bir yerde yiyebilirsiniz diye kesin bir kural yoktur. Mekan olarak çok umut verici görünmese de bazı lezzetler kıyıda köşede kalmış yerlerde tadılabilir. Rehberlerde yer alan genellikle fiyat aralığı olarak yüksek ve popüler yerlerdir. Bu tarz yerlerde yer bulmak da zor olabilir. O yüzden yemek planınızı önceden yaparak rezervasyon yaptırmanız tavsiye edilir.
Eğer vejetaryenseniz ya da et yemeyi sevmiyorsanız Roma’da yiyecek bulma konusunda zorlanmazsınız. Makarna, peynir, zeytinyağı, pizza ve sebze ağırlıklı bir mutfak olan İtalyan mutfağı size birçok lezzetli seçenek sunabilir. Yemeklerinde sarımsak kullanmayı seven bu mutfakta yemek yiyecekseniz ve sarımsak sevmiyorsanız bunu önceden belirtmenizde fayda vardır.
Roma yemek ve içmek konusunda her bütçeye uygun seçenekler sunan bir yerdir. Örneğin 2 Euro’ya bir dilim pizza ve 1.5 Euro’ya yanına bir içecek alabilirsiniz. Öğlen yemeği menüleri besleyici seçeneklerle 15 – 20 Euro civarındadır. Eğer ortalama bir restoranda ana yemek seçenekleri ile akşam yemeği yiyecekseniz ortalama fiyatlar 20 Euro’dan başlamaktadır. Tabii ki aynı yemeği şehrin farklı bölgelerinde farklı fiyatlara yemeniz de mümkündür.
Roma’da genel olarak üç yemek çeşidi içeren bir menüyü fiyatlandırmak gerekirse 60 Euro ve üstü pahalı, 30 – 60 Euro arası ortalama, 30 Euro ve altı ucuz olarak gruplandırılmaktadır. Bu fiyatlar genel olarak üç yemek çeşidi ve bir şişe şarabı içermektedir. Servis ücreti dahil değildir.

Yöresel Roma Yemekleri
Yöresel Roma yemekleri İtalyan mutfağını yansıtan lezzetlerdir. Özellikle mevsimsel ürünlere göre şekillendirilen yemeklerdir. Yöresel Roma yemeklerinde ve İtalyan mutfağında en sık kullanılan ürünler bezelye, enginar, fasulye, et ve peynirdir. Zeytinyağı kullanımı da İtalyan mutfağı için oldukça önemlidir.
Roma’daki Türk Restoranları
İtalyan mutfağı yurt dışında yeme içme konusunda sıkıntı yaşayan gezginlere çok fazla sorun çıkartmayacak bir yapıda. Şehrin her köşesinde damak tadınıza uygun pizza ve spagetti seçenekleri bulmanız mümkün. Yine de Roma’da Türk restoranında yemek yemek ilk tercihiniz olacaksa şehrin bir çok noktasında Türk restoranı bulmanız mümkün.
Eğer Roma’nın yöresel lezzetleri sizi etkilediyse şehirden ayrılmadan kendinize ve sevdiklerinize en güzel Roma lezzetlerinden satın alabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top