DİĞER HAREKET TARİHLERİ
12 Mayıs 2015

ULAŞIM BİLGİLERİ
TK 413 İstanbul – Moskova 08:30 – 11:20
TK 402 St.Petersburg – İstanbul 16:35 – 19:00

VOLGA VOLGA
Volga Nehri üzerinde yapacağınız bu yolculukla Moskova ve St. Petersburg gibi Rusya’nın ve Dünyanın iki önemli şehrini gezip tanıyacak, nehir boyunca Rus tarihine tanıklık etmiş köy ve kasabaları ziyaret edeceksiniz. Yolculuk boyunca konaklayacağınız nehir gemimiz 260 yolcu kapasiteli olup ihtiyacınız olan konfora sahiptir. Tümü dış cepheli ve (alt güverte hariç) geniş açılabilir penceresi olan kabinlerin hepsinde müstakil duş-tuvalet, sıcak-soğuk klima sistemi mevcuttur, ancak takdir edersiniz ki nehir gemilerinin hacimleri fazla büyük olmadıkları için kabinleri de fazla geniş değildir. Gemilerin restoranı, günde üç öğün Rus ve Avrupa mutfaklarından damak zevkinize uygun yemek seçenekleri ile hizmetinizdedir. Ayrıca geminin barı, müzik salonu, hediyelik eşya dükkanı ve geniş güneşlenme güverteleri yolculuğunuz boyunca hizmetinizde olacaktır. Gemi seyir halindeyken geceleriniz, konser, folklor gibi gösteriler ile renklenecek ve gündüzleri de boş vakitlerinizde Rus tarihi, mutfağı, dili, el sanatları, kıyafetleri, müziği ve şarkıları hakkında bilgileneceksiniz. Yol güzergahı boyunca geçeceğiniz 17 Adet su asansörü de bu yolculuğunuzu ilginç kılacaktır.

1.GÜN İSTANBUL – MOSKOVA
Atatürk Havalimanı dış hatlar gidiş terminalinden, pasaport ve çıkış işlemlerinden sonra saat 08:30’da Türk Hava Yollarının TK413 sayılı seferi ile Moskova’ya hareket. Yerel saat ile 11:20’de Moskova’ya varış. Ülkeye giriş işlemlerinden sonra özel otobüsümüz ile yapılacak olan panoramik şehir turunda; Leningrad caddesi, Avrupa’nın en yüksek binalarından Triumph Palace, Tverskaya Caddesi, Parlamento Binası, Bolşoy Tiyatrosu, Lubyanka Meydanı, KGB Merkez Binası, Aziz Vasili Kilisesi, Kızıl Meydan, Gum Alışveriş Merkezi, Kurtarıcı İsa Kilisesi, Meclis Binası görülecek yerler arasındadır. Tur sonrası gemiye transfer ve kamaralara yerleşme. Kısa bir dinlenmenin ardından gemi ve tur programı ile ilgili bilgilerin verileceği bir tanıtım toplantısı yapılacaktır. Akşam yemeğinden sonra arzu eden misafirler ekstra Işıklar Altında Moskova Turu’na katılabilirler. Geceleme gemide.

2.GÜN MOSKOVA
Gemide sabah kahvaltıdan sonra Kremlin + 1 Katedral turu. Tur bitiminde öğle yemeği (gemide veya yemek paketi) Öğleden sonra Ekstra Metro Arbat Turu’na katılma imkanı. Tur sonrası gemiye dönüş ve geminin hareketi. Hoş geldiniz kokteylinde kaptan ve gemi mürettebatı ile tanışma. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

3.GÜN UGLİÇ
Gemide sabah kahvaltısından sonra yapılacak toplantıda uğranılacak limanlar, katedilecek suyolları, su asansörlerinin çalışma sistemi hakkında bilgiler verilecektir. Öğle yemeğinin ardından güvertede Volga nehrinin güzelliklerini seyretmek için serbest zaman. Saat 16.00’da Ugliç’e varış. Volga kıyısında bulunan bu şirin şehirde yürüyerek yapılacak olan turda, Eski Kremlin meydanındaki Transfigürasyon Katedrali ve Korkunç Ivan’ın oğlu Dimitri’nin 9 yaşında iken öldüğü yerde yapılmış olan Dimitri Kan Kilisesini göreceksiniz. Saat 18.30’da hareket ve akşam yemeği. Yemekten sonra gemideki aktivitelerden yararlanmak için serbest zaman. Geceleme gemimizde.

4.GÜN YAROSLAVL
Gemide alınan sabah kahvaltısı sonrasında saat 08:00’de Yaroslavl’a varış. Otobüsle yapılacak olan panoramik turumuzda Transfigürasyon Manastırı, Şehir Meydanı, Peygamber İlyas Kilisesi, Volga ve Kotorosol nehirlerinin kordonunu göreceksiniz. Turdan sonra saat 11:00’de geminin hareketi ve öğle yemeği. Öğleden sonra size Rus kültürü hakkında bilgiler verilecektir. Akşam yemeği ve geceleme gemide

5.GÜN GORITSI
Gemide sabah kahvaltısı. Saat 09:00’da Goritsi’ye varış ve Aziz Kiril Manastırı gezisi için otobüs ile Kiril Kasabası’na hareket. Gezinin ardından saat 12:00’de geminin hareketi ve öğle yemeği. Öğleden sonra geminin güvertesinde kahvelerinizi yudumlayarak nehir kıyısı boyunca adeta tablo görünümündeki manzaraları seyredebilirsiniz. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

6.GÜN KİJİ
Gemide sabah kahvaltısından sonra güverteden Onega Gölü’nün güzelliğini seyredebilirsiniz. Gemide öğle yemeğinden sonra saat 14:00’de Kiji’ye varış. Onega gölü içinde 60. paralelin üstünde yer alan bu ada bir açık hava müzesi olup Unesco’nun Dünya Kültür Mirası listesindedir. Yürüyerek yapılacak turda, 22 kubbesiyle bir Peri masalı görüntüsünde olan hiç çivi kullanılmadan yapılmış ahşap Tecelli Kilisesi’ni, tümü ahşap eski Rus köy evlerini ve köylülerin yaşantılarını göreceksiniz. Turun bitiminde Ada’da serbest zaman. Saat 18:00’de Geminin Mandrogi’ye hareketi. Akşam yemeği ve geceleme gemide.

7.GÜN MANDROGİ
Gemide sabah kahvaltısının ardından saat 10.00’da Mandrogi’ye varış. Rengârenk Rus ahşap evlerinin yer aldığı yemyeşil bir köy olan Mandrogi’de serbest zaman. Burada açık havada yeşillikler içinde yürüyüş yapabilir, mini hayvanat bahçesini, güzel ahşap binalar içinde yer alan hediyelik eşya mağazalarını ve hediyelik eşya atölyelerini ziyaret edebilirsiniz. Burada aynı zamanda küçük bir votka müzesi mevcuttur. Öğle yemeğinin (kıyıda veya gemide) ardından geminin hareketi. Bu akşam geminin nehir üzerinde geçireceği son gece olduğu için Kaptanın Gala Yemeği ile ağırlanacaksınız. Geceleme gemide.

8.GÜN ST.PETERSBURG
Gemide sabah kahvaltısından sonra saat 09:00’da St. Petersburg’a varış ve panoramik şehir turuna hareket. Bu turda; Alexandr Nevski Manastırı, Nevski Prospekt caddesi, Kont Strogonof Sarayı, Saray Meydanı, Kışlık Saray, St Isaac Katedrali, Smolnıy Manastırı, Aniçkov Sarayı ve Köprüsü, 2. Alexandr Kan Kilisesi panoramik olarak görülecektir. Öğle yemeğinden sonra (gemide veya yemek paketi) Hermitage Müzesi turu. Arzu eden misafirler için ekstra Kanal Turuna katılma imkanı. Gemide akşam yemeği. Arzu eden misafirler ekstra Kazak Dansları veya ekstra Bale gösterisine katılabilirler. Gemide geceleme.

9.GÜN ST.PETERSBURG – İSTANBUL
Gemide kahvaltıdan sonra Ekstra Muhteşem Peterhoff Park ve Sarayı turu imkanı. (Ekstra tura katılmayan yolcuların yeni gelecek gruba hazırlanması için kabinlerini en geç saat 10.00’da boşaltıp valizlerini bagaj odasına bırakmalarıı gerekmektedir.) Turdan sonra havaalanına transfer ve Saat 16:35’de Türk Havayollarının TK 402 sayılı seferi ile uçuş. Saat 19:00’da İstanbul’a varış.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
- THY ile İstanbul-Moskova/St.Petersburg-İstanbul ekonomi sınıf uçak bileti
- Havaalanı, liman vergileri ve gemi hizmetleri (280 Euro)
- Uçakta kişi başı 20kg bagaj taşıma hakkı(üstü ücrete tabidir)
- Havaalanı-Gemi-Havaalanı özel otobüs transferi
- Gemide bagaj taşıma hizmeti
- Gemide 8 gece 9 gün tam pansiyon konaklama
- Moskova ve St.Petersburg’da yarım gün panoramik şehir turu
- Nehir güzergahında uğranılan limanlardaki turlar
- Moskova’da Kremlin + 2Katedral
- St Petersburg’da Hermitage Müzesi ziyareti
- Gemide Hoş geldiniz kokteyli ve Kaptanın Gala Yemeği
- Mandrogide şaşlık barbekü yemeği
- Kaptan köşkü ziyareti
- Gemide tüm yemeklerde çay ve kahve servisi
- Gemideki Konser,gösteriler,kültür dersleri ve etkinlikler (Rusça dil dersi,Rus şarkıları dersi,Rus Dansları dersi,Rus mutfağı ,votka ve havyar konusunda brifing,Rus Halk sanatları,kostümleri ve tahta hediyelik eşyaların tarihçe ve yapılışları hakkında bilgi
- Gemi personeli bahşişi (70€)
- Türkçe rehberlik ve refakat hizmetleri
-Zorunlu seyahat sigortası (mesleki sorumluluk sigortasıdır)

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
- Ekstra turlar, şahsi harcamalar
- Gemide alkollü, alkolsüz içecekler ve kapalı şişe suyu
- Dahil olduğu belirtilmemiş tüm hizmetler
- Seyahat sigortası
- Yurt Dışı çıkış harcı 15 TL (Yurt dışı cıkış harclarını seyahat öncesi ilgili bankalara yatırmanız gerekmektedir.)

ÇOK ÖNEMLİ NOT :
Rusya’ya giriş için en az 6 ay geçerliliği olan ve hiçbir şekilde zedelenmemiş, dikişlerinde herhangi bir sökülme olmayan pasaport gereklidir. Kayıt esnasında
Pasaportlarını kontrol etmeleri için yolcularınızı lütfen uyarınız. Bu şekilde pasaportu olan yolcular deporte edilmekte ve aynı uçakla geri gönderilmektedir.
Türk pasaportu dışındaki tüm pasaportlar vizeye tabidir, kayıt esnasında yolculara hangi pasaportu taşıdıklarını lütfen sorunuz.
Fiyatlara tur programı, havalimanı vergisi ve sigorta bedeli dahildir.Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.

NOT: Anlaşmalı, havayolu ile yolcu arasında aracı konumunda olup,28/09/1955 Lahey Protokolüne tabidir. Uçuş öncesinde saatler değişebilir ve tüm saatlerin hareket tarihlerinden 48 saat önce teyid edilmesi gerekmektedir. Yurtdışı gezilerinde en az 6 ay geçerli pasaport olması mecburidir. Paket tura katılacak sayının yeterli olmaması durumunda 7 gün öncesinden tur iptali tüketiciye bildirilir. Uçağın ineceği şehire göre parkurlarda değişiklikler olabilir. Yol üzerindeki ekstra geziler grubun tamamının katılımı ile gerçekleştirilir.

Moskova-St Petersburg MS Surikov&MS Rublev 8 gece Türk Hava Yolları
2 Kişilik Odada Kişi Başı: 1199.00
Döviz Cinsi: EUR
12/05/2015 – 20/05/2015
ALT GUVERTE 2 KİŞİLİK
İlave Yatak
Tek Kişi
Çocuk Fiyatları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top