Mutlaka Görülmesi Gerekenler:
Ana meydan Palazkeho Namesti, St. Barbora Katedrali, Madencilik Müzesi, Bakire Meryem Katedrali, St. James Katedrali, Prag Kalesi, Yahudi Mahallesi, Charles Köprüsü.
  • Vltava Nehri’nin ikiye ayırdığı Prag’ın sol yakasında Prag Kalesi ve Küçük Kasaba (Lesser Town veya Çekçe adıyla Mala Strana), sağ yakasında ise Eski Şehir (Old Town veya Çekçe adıyla Staroměstské Náměstí), Yahudi Mahallesi (Jewish Quarter veya Çekçe adıyla Josefov) ve Yeni Şehir (New Town veya Çekçe adıyla Nové Město) bulunuyor. Vltava Nehri’nin üstündeki meşhur Charles Köprüsü ise Küçük Kasaba’yı Eski Şehir’e bağlıyor.
  • Prag’ın simgesi Charles Köprüsü (Çekçe adıyla Karluv Most) Vltava Nehri’nin iki yanını birbirine bağlayan köprülerin şüphesiz en güzeli. Üzeri heykellerle süslü bu tarihi köprü sadece yayalara açık. Köprünün üstündeki, göbeğini kaşıyan şişman Türk heykeli ilginizi çekecek. 
  • Unesco Dünya Mirası listesindeki ünlü Old Town Meydanı, Prag’ın en önemli turistik bölgesi. Meydandaki 634 yıllık Astronomik Saat Kulesi görülmeli. Saat başlarını içinden çıkan havari heykelleriyle haber veren Astronomik Saat etrafındaki yoğunluk gösteri zamanı çok artıyor.
  • Nehrin karşı yakasındaki Prag Kalesi ve vitraylarıyla ünlü St.Vitus Katedrali görülmeye değer. Yapımına 9. yüzılda başlanan Prag Kalesi dünyanın en büyük antik kalesi kabul ediliyor. 
  • Kafka Müzesi’nin yakınında, U Luzickeho Seminare sokağından Certovka restorana çıkan, daracık isimsiz sokağı mutlaka görmelisiniz. Bu sokak o kadar dar ki, aynı anda iki kişi yanyana yürüyemiyor. Sokağa giren lambaya basıp kırmızı ışığı yakıyor böylece karşıdan gelecek kişi ışık yeşile dönene kadar bekliyor. 
  • Tiyatro, kukla gösterisi ve pandomim gibi sahne sanatlarının çok gelişmiş olduğu Prag’da, Laterna Magika ve Blacklight Theatre’ın birer gösterisini izlemenizi öneririz.
  • Kale, katedral ve köprüler gibi klasik turist rotaları dışında Kafka’nın gömülü olduğu Yahudi Mezarlığı, Mucha Müzesi, kalenin içindeki Oyuncak Müzesi ve Opera Binası görülmeye değer yerler.
  • Akşam üstü saatlerinde füniküler ile şehrin en yüksek noktası olan Petrin Tepesi’ne çıkın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top