Türk Havayolları ile 3 GECE / 4 GÜN
16-19 Mayıs Riga Turu

1. Gün : İstanbul-Riga
THY’nin tarifeli seferiyle saat 11:45’te Riga’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından Riga‘daki rehberimizle buluşuyoruz. Otelimize yerleştikten sonra şehir turumuz başlıyor. 1201 yılında kurulan Riga şehir turunda, Old Town denilen tarihi merkezdeki şehrin dokusuna tanık olacağımız önemli yapılar ziyaret ediliyor. St. Peter’s Kilisesi, Brotherhood of the Blackheads Evi, Dome Katedrali, Büyük ve Küçük Guildhalls, St. Jacob’s Kilisesi, Riga Kalesi, Özgürlük Heykeli ve şehrin eşsiz mimarisine tanık olacağımız yapılarıyla süslü sokakları görülecekler arasında yer alıyor. Şehir turunun ardından serbest zamanımız oluyor.
2. Gün : Riga
Kahvaltının ardından arzu eden misafirlerimiz için ekstra Sigulda Turumuz başlıyor. Riga’ya 51 km. uzaklıktaki, Letonya’nın en güzel şehirlerinden kabul edilen Sigulda şehir turunda Sigulda Kalesi, Gauja Milli Parkı, Gutman Mağarası, Turaida Kalesi ve Müzesi ziyaret ediliyor. Kalelerin arasında gezerken kendinizi Ortaçağ Avrupası’nda hissedeceğiniz Sigulda, yemyeşil ağaçları, ovaları, Gauja Nehri’nden oluşan muhteşem doğası ile sizi büyüleyecek.Turun bitiminde Riga’ya geri dönüyoruz. Geceleme otelimizde.
3. Gün : Riga
Açık büfe sabah kahvaltımız otelimizde. Ardından Bauska ve Rundale Sarayı turumuz başlıyor. Riga’ya 60 km uzaklıktaki BAUSKA turunda, Bauska Kalesi ve Rundale Sarayı ziyaret ediliyor. Öncelikle Bauska Kalesi, ardından da Avrupa’nın en güzel saraylarından biri olan Rundale Sarayı’nı keşfediyoruz. 1736-1740 yılları arasında yapımı tamamlanan Rundale Sarayı, Letonya Dükü Ernst Johann’ın yazlık sarayı olarak yaptırılmış. Barok ve Rokoko tarzında inşa edilmiş sarayın bahçesi Fransız tarzında düzenlenmiş. Turumuzun ardından Riga’ya geri dönüyoruz.
Arzu eden misafirlerimiz için ise ekstra Jurmala turumuz başlıyor. Letonya’nın Baltık Denizi kıyısında yer alan Jurmala şehir turunda bembeyaz kumsalları ve orman içerisinde yer alan romantik ağaç evleriyle Letonya’nın sayfiye bölgesi ziyaret ediliyor. Tertemiz çam kokulu havası, dingin atmosferi, şifalı suları, çamur kürleri ile Baltık Ülkeleri’nin en ünlü SPA otelleriyle yerli halkın ve turistlerin rehabilitasyon merkezi Jurmala… Hava kirliliğini önlemek amacıyla araba girişlerinin ücretli olduğu bu şirin sahil kasabasında dilerseniz ünlü SPA’larının tadını çıkartabilirsiniz. Dilerseniz yol boyunca uzanan şirin kafelerinde keyif yapabilirsiniz. Turumuzun ardından Riga’ya geri dönüyoruz.
Gün : Riga – İstanbul
Kahvaltının ardından serbest zamanımız oluyor. Havalimanına transferin ardından THY’nin tarifeli seferi ile saat 15:40’ta İstanbul’a hareket ediyoruz. 18:35’te İstanbul’a varış ve turumuzun sonu…

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top