amsterdam tatili
Amsterdam yüzyıllardır Avrupa'da kültürün önde gelen merkezlerinden biri olmuştur, dünya standartlarında eğlence çeşitli bir dizi sunuyor. Performansları çeşitli kent genelinde mekanlarından yüzlerce sahnelenir. Düşük maliyetli eğlence, özel performanslar, Orada da bol bol festivaller , kültürel etkinlikler. Bar ve kafelerde sokak sanatçıları ve canlı bantları bir çokluk bu zengin sahneyi tamamlar. Açık ve tam bir Amsterdam kültürel gündemi ile, ücretsiz - Amsterdam Haftalık ve resimli bir Hollandalı dergisi, NL 20 - özgür basın, İngilizce olarak yayınlanmış çok iyi bir gazete edin. Her iki şehir boyunca stantlarda.

Tiyatro

Amsterdam önemli bir tiyatro kenti olmanın her akşam sunmak için gözlük bir çeşitlilik vardır. Ayrıca Amsterdam kalite, İngilizce tiyatro bulabilirsiniz. Önemli tiyatro çoğu etrafında merkezli Leidseplein'a birbirinden kolay bir yürüyüş içinde, ve Nes sokakta.

Sinemalar

Amsterdam filmler Hollandalı altyazılı orijinal dilinde, gösterilen 50 üzerinde sinema ve sanat evleri vardır. Bazı nadir egzotik dilinde filmi seçmek için dikkatli olun. Tuschinski Tiyatro bir anılmayı hak ediyor. Art Deco ve Amsterdamse okul tarzı egzotik karışımı olarak 1921 yılında inşa edilen, o lüks bir fuaye bulunmaktadır, ve Avrupa'nın en güzel sinemalarından biri olarak kabul edilir.

Müzik

Dünyanın en iyi senfonik orkestralarından biri Amsterdam - Concertgebouw Orkestrası , ve zengin bir geleneğe sahip bir opera, bir çok konser salonları, kulüpler ve caz kafelerde, canlı müzik ile doludur. Yaz aylarında, konserler kentin güzel birinde yiyebilirsiniz parkları .

Bale ve dans

Hollanda'da iki dünya standartlarında bale şirket var. Ünlü Hollanda Ulusal Balesi içinde yerleşik gruplarından biri olan Muziektheater'ın , repertuar hem klasik hem de modern dans kapsar. Bir diğeri, Lahey merkezli Hollanda Dans Tiyatrosu, düzenli şehir genelinde mekanlarda gerçekleştirir.

Gece hayatı


Akşam çökerken, Amsterdam özellikle güzel bahar ve yaz günlerinde, ışıltı başlar. Tüm sinemalar ve tiyatrolar meşgul iken, gece kulüpleri , kafeler ve restoranlar neşeli, samimi bir kalabalık dolu. Amsterdam'da ünlü Red Light District , uzak olmayan Dam Meydanı , turist grupları tarafından işgal edilmektedir. Onlar aydınlık pencereler kendi takılar sergileyen çalışan kızlar gözlemlemek için buraya gel. Bu da birçok alanıdır gece kulüpleri , küçük restoranlar ve kafeler. Büyük bir şehir meydanı, Leidseplein Tiyatrolar, sinemalar, kafeler, yakın casino ve kulüpleri ile de geceleri çok yoğun bir yerdir. Başka bir zaman kalabalık kare - Rembrandtplein kendi kulüpleri ve yakın sinemalar ile, ve eski çeyrek Ürdün kafe ve restoranları ile de popülerdir.

Kentsel Sanat Sahne

Bu sözde "yüksek sanat" ve "alçak sanat" arasındaki sınırları bulanıklık, Hollandalı geleneği çok fazla. Önemli bir sanatsal Holland Festivali'nin sloganı açıkça devletler - "gelecek saf sanat ile". Yeni ve gayri için Amsterdam sahne itibaren sanatsal sokak etkinlikleri zengin grafiti , yeni sokak moda trendleri, sokak sanatçıları ve müzisyenleri. Yıl boyunca, pek çok vardır olaylar sokak sanatı sahne sanatsal festivaller bağlanır ve Amsterdam'ın gösterileri sanat galerileri .

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top