Barselona’da gezip görmeniz gereken en önemli yerleri sayfa boyunca inceleyebilirsiniz. Gezilecek yerlerin sıralaması önem sırasına göre yapılmıştır, yani listesi başında yer alan yerler Barselona’da yer alan en ünlü noktalardır.

Sagrada Familia Bazilikası:  Barselona’nın dünyaca ünlü bazilikasıdır. Şehre birçok ölümsüz eseri ile hayat veren ünlü Katalan Mimar Antoni Gaudi’nin en büyük eseri olan yapı Barselona’ya gittiğinizde ilk görmeniz gereken yapılardan biridir.
Park Güell: Barselona’nın dünyaca ünlü parkıdır. Park, Gaudi’nin ünlü Sagrada Familia eserinden sonraki en iddialı yapısıdır. Parkı gezerken hem birbirinden ilginç süslemeleri görebilirsiniz hem de şehrin gürültüsünden biraz uzaklaşırsınız.

La Rambla Caddesi:
Barselona’nın en önemli ve turistik caddelerinden biridir. Port Vell (Eski Liman) ile Plaça de Catalunya arasında yer alan cadde çevresinde birçok önemli yapı yer alıyor. Cadde boyunca gezebilir, turistik dükkanlar alışveriş yapabilirsiniz.

Casa Mila (La Pedrera)
: Barselona gezilecek yerler listemizdeki en sıradışı yapılardan olan yapı Antoni Gaudi tarafından 1906-1970 yılları arasında sanat meraklısı politikacı Pere Mila için yapılmıştır. Burayı görmeden şehirden ayrılmayın.

Casa Batllo:
Barselona’daki önemli Gaudi eserlerinden bir diğeridir. Passeig de Gracia Bulvarı’nda yer alan yapı Gaudi’nin diğer eserlerinden farklı olarak var olan bir binanın dönüştürülmesiyle hayata geçirilmiştir. Tur ile Casa Batllo’yu gezebilirsiniz.

Barselona Katedrali
: Barselona’nın en önemli dini yapılarından biridir. Gotik katedralin inşasına 1298’de II. Jaume’nin emriyle başlanmış; ancak 20. Yüzyılın başında ana sivri kulenin inşasıyla tamamlanmıştır.

Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)
 
Palau Nacional’de (1929) yer alan MNAC, Barselona’nın dünyaca ünlü sanat müzesidir. Muhtemelen dünyanın en büyük Romanesk koleksiyonun sergilendiği müzedeki eserlerin çoğu 12. yüzyıldan kalma fresklerdir.

Poble Espanyol
:
Montjuic Tepesi’nde yer alan ünlü bir açık hava müzesidir. Ülkedeki ünlü binaların ve caddelerin küçük ölçekli replikalarıyla oluşturulan minik bir yapay köy olan yerde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Parc de la Ciutadella
:
Barselona’nın en güzel ve turistik parkıdır. İçerisinde; kayıkla dolaşılabilen bir göl, Hayvanat Bahçesi, Doğa Tarihi Müzesi , gezinti yerleri, çayırlar ve gösterişli fıskiye olan Font Monumental yer alır.

Fundacio Joan Miro:
Barselona gezilecek yerler listemizdeki en dikkat çekici sanat galerilerinden biridir. Ünlü Katalan sanatçı Joan Miro’nun  (1893-1983) hayatı boyunca yaptığı harika eserlere ev sahipliği yapar.

Santa Maria del Mar Bazilikası:
Şaşırtıcı sadeliğiyle muhtemelen Barselona’nın en iyi kilisesidir. 14. yüzyılda Mimar Berenguer de Montagut tarafından tasarlanan kilise deniz kenarında yer alır.

Montjuic Kalesi:
Montjuic Tepesi’nde yer alan ve muhteşem bir manzaraya sahip olan 18. yüzyıldan kalma bir kaledir. 1640 yılında inşa edilmiştir. Günümüzdeki yıldız şeklindeki kale ise Bourbon Hanedanı için yapılmıştır. 

Mercat de La Boqueria:
La Rambla Caddesi üzerinde yer alan ünlü kapalı pazarıdır. Yalnızca Barselona’nın değil, İspanya’nın da en ünlü pazarı olarak kabul edilen La Boqueria’da satılan birbirinden güzel sebze ve meyvelerden alabilirsiniz.

Picasso Müzesi:
 
Ünlü ressam Pablo Picasso’nun ilk çalışmalarının sergilendiği tüm dünyadaki en önemli ve büyük koleksiyona sahiptir. müzede sanatçının gençliğinden olgun yaşlarına olan döneme ait 4000’e yakın eseri inceleyebilirsiniz.

Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)
:
Barselona’nın etkileyici mimarisiyle dikkat çeken Çağdaş Resim Müzesi’dir. Değişen sergilere göre; Joan Miro, Antoni Tapies, Francesc Torres, ve diğer birçok değerli sanatçının eserleri müzede görülebilir.

Plaça del Rei
:
14. yüzyıldan kalma, Barselona’nın en eski meydanlarından biridir. kuzey tarafında Gotik Chapelle de Santa Agata eski Roma duvarlarının üzerine inşa edilmiştir. Karşısındaki Palau del Lloctinent ise 1549’da kralın Katalan temsilcisi için inşa edilmiştir.

Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau:
Barselona gezilecek yerler listemizdeki UNESCO koruması altındaki tarihi yapılardan biridir. Mimar Domenech i Montaner tarafından inşa edilmiş bu hastane tesisi Avrupa’nın en iyi modernizm tesislerinden birini oluşturur.

Plaça de Catalunya
:
Barselona’nın merkezinde yer alan, birçok önemli etkinliğin düzenlendiği, gün boyu yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğrayan şehrin en önemli meydanıdır. Meydanın çevresinde La Rambla Caddesi ve birçok önemli gezi noktası yer alıyor.

Passeig de Gracia:
Şehrin en önemli caddelerinden biridir. Orijinal binaları ve şık mağazalarıyla Eixample Bölgesi’nin ana caddesi olan Passeig de Gracia Katalonya’nın Şanzelize’si olarak bilinir. Gaudi’nin ünlü eserleri La Pedrera (Casa Mila) ve Casa Batllo bu caddede yer alır.

Plaça d’Espanya:
Barselona’nın önemli meydanlarından biridir. Meydanda İspanya’nın üç büyük nehrini temsil eden klasik tarzdaki anıt yer alır. Palau Nacional,  MNAC ve Font Magica gibi önemli gezi noktaları meydan çevresinde yer alır.

Nou Camp Stadyumu:
Özellikle erkek gezginlerin Barselona gezilecek yerler listesinde en çok keyif alacağı yerlerden biridir. Ünlü futbol takımı F.C  Barcelona’nı stadyumunu ve müzesini doyasıya gezebilirsiniz.

Port Vell
:
La Rambla Caddesi’nin sonunda yer alan şehrin ünlü limanıdır. Denizcilik Müzesi, Barselona Akvaryumu, Katalonya Tarih Müzesi ve IMAX sineması da dâhil olmak üzere birçok önemli turistik yer bu limanda yer alır. 

Tibidabo:
512 metre ile Barselona’nın Collserola bölgesinde yer alan tepedir. Tibidabo’da Parc d’Atraccions adında  lunapark, Torre de Collserola adındaki telekomünikasyon kulesi ve Temple Expiatori del Sagrat Cor adında bir kilises bulunmaktadır.

Sant Pau del Camp Kilisesi
:
Romanesk tarzdaki şehrin en eski kiliselerinden biridir. Benedikten manastırı olarak kurulan ve daha sonraki yıllarda yeniden inşa edilen kilisede 12. yüzyıldan kalma bir arkadlı avlu bulunur.

Palau de la Musica Catalana:
1905-1908 yılları arasında Modernist Katalan Mimar Lluis Domenech i Montaner tarafından inşa edilmiş Barselona’nın ünlü konser salonudur. 1997 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiştir.

Museu d’Historia de Catalunya:
Barselona gezilecek yerler listemizdeki bir diğer önemli müzedir.  Müzede Paleolitik çağdan başlayarak, bölgenin denizlerdeki hakimiyeti ve bir sanayi devi olduğu dönemler de dâhil olmak üzere Katalonya’nın tarihi anlatılır.

Barceloneta:
Şehir merkezinin hemen altındaki sahil kenarında yer alan sakin ama güzel bir semttir. Küçük restoranları ve kafeleriyle ünlü olan semt ayrıca kent merkezine en yakın plaja da sahiptir.

Kristof Kolomb Heykeli
:
La Rambla Caddesi’nin sonunda yer alan ünlü heykeldir. Ünlü kâşifin 1492’de Amerika’ya yaptığı ilk seyahatinden Barselona’ya dönüşü simgelemektedir. Dilerseniz bir asansörle yukarıdaki platforma çıkarak çevreyi seyredebilirsiniz.

Gran Teatre del Liceu:
1847 yılında Barselona’da inşa edilmiş opera binasıdır. Dünyanın en büyük opera evlerinden biri yapan 2300 koltuklu salon başta olmak üzere binanın tüm önemli bölümlerini turlar ile gezebilirsiniz.

Monestir de Pedralbes
:
Şehrin ünlü tarihi manastırdır. Manastır, 1326’da Katalan Kralı II. Jaume ve Kraliçe Elisenda de Montcada tarafından Asisi tarikatı rahibeleri için yaptırılmıştır. Manastır günümüzde halen Clarista rahibelerinin küçük bir cemaati tarafından kullanılmaktadır.

Palau Güell (Güell Sarayı)
:
Barselona gezilecek yerler listemizdeki bir diğer Gaudi eseridir. 1886-1890 yılları arasında Katalan sanayici Eusebi Güell için yaptırılan yapı sıradışı bir konaktır. Sarayın iç mekânında en dikkat çekici kısım Büyük Salondur.

Palau Reial de Pedralbes
:
Barselona’daki önemli saraylardan biridir. İçerisinde Seramik Müzesi, Tekstil Müzesi, Dekoratif Müzesi yer almakta olup bu 3 müze ve bahçeler ziyarete açıktır. Bahçelerinin bir köşesinde Font d’Hercules çeşmesini görebilirsiniz.

Plaça Reial
:
Barselona’nın en ünlü meydanlarından biridir. 19. yüzyılın ortalarından kalma görkemli binalar, Gaudi tarafından tasarlanan sokak lambaları, barlar ve kulüplere ev sahipliği yapar.

CosmoCaixa
:
Barselona’nın modern bilim müzesidir. 1909 tarihli bir binada yer alan müze Büyük Patlama’dan bilgisayar çağına kadar bütün bilim tarihini kapsayan çeşitli sergilere ev sahipliği yapmaktadır.

Arc de Triomf
:
Parc de la Ciutadella’da düzenlenen 1888 Uluslararası Sergisi’nin ana girişi olarak Josep Vilaseca i Casanovas tarafından tasarlanmış bir taktır. Yapının üzerinde birbirinden güzel kabartmalar ve işlemeler bulunur.

Avinguda Diagonal
:
Barselona’yı adeta ikiye bölen 11 km uzunluktaki şehrin en ünlü bulvarıdır. Bulvar üzerinde ünlü alışveriş merkezleri ve dünyaca ünlü markalara ait mağazalar yer almaktadır.

Barselona Akvaryumu (L’Aquarium):
İçerisinde 450 türden yaklaşık 11000 canlıyı barındıran Avrupa’nın en büyük akvaryumlarından biridir. Port Vell’de bulunan akvaryum özellikle çocuklu aileler için güzel bir gezi alternatifi olabilir.

Museu Maritim
:
Barselona gezilecek yerler listemizdeki bir diğer önemli müzedir. Şehrin ünlü denizcilik müzesinde haritalar, çeşitli şemalar, pusulalar, resimler, gemi modelleri, gemi başı süsleri gibi önemli eşyalar sergilenir.

Parc Zoologic:
Barselona’nın ünlü parkı Parc de la Ciutadella içerisinde yer alan Barselona Hayvanat Bahçesidir. Tüm dünyadan 400 farklı türden 7500’ün üzerindeki hayvan İspanya’nın bu önde gelen hayvanat bahçesinde yer alır.

Rambla de Catalunya
:
Barselona’nın ünlü meydanı olan Plaça de Catalunya ile Avinguda Diagonal arasında yer alan 1.3 kilometre uzunluğundaki ünlü bir caddedir. Bölgede birçok ünlü mağaza yer almaktadır. 

Santa Maria del Pi Bazilikası:
14. yüzyıldan kalma gotik bir kilisedir. İnşasına 1322 yılında başlan kilisenin tasarımında sanat çalışmalarına çok fazla yer verilmemiştir. Dünyadaki en  büyük gül pencerelerinden birine sahip olması ile ünlüdür.

Plaça de Sant Jaume:
Barselona’nın önemli meydanlarından biridir. Bölgesel Parlamento ve 15. yüzyıldan kalma görkemli Belediye Sarayı gibi iki önemli hükumet binası arasında bulunur. Gösteriler ve yerel festivallerin de geleneksel mekânıdır. 

Museu Frederic Mares:
Katalan heykeltıraş Federic Mares’in (1893-1991) sanat hayatı boyunca yaptığı etkili çalışmaların yanı sıra aynı zamanda koleksiyoner olan ünlü heykeltıraşın hayatı boyunca topladığı önemli eserler sergilendiği müzedir.

Museu de la Xocolata:
Barselona gezilecek yerler listemizdeki en sıradışşı olan yerlerden biridir. Kakaonun Güney Amerika’da keşfedilmesinden, Barselona’da yapılan ilk çikolata makinesine kadar çikolata ve tarihi ile ilgili çeşitli sergiler görülebilir.

Jardins del Laberint d’Horta:
Şehrin en ünlü parklarından biri olan yerde bir göl, şelale, su kanalları ve mükemmel bir servi labirenti yer alır. Parkın merkezinde yer alan büyük labirent büyük küçük her kesimden yoğun ilgi görüyor.

Fundacio Antoni Tapies:
Barselona’daki kültür merkezi ve müzelerden biridir. Tapies Vakfı’nı 1984 yılında kurulan ve sanatçı Antoni Tapies’in hayatı ve çalışmalarına adanan müzede sanatçının resimleri ve heykelleri sergilenir. 

CaixaForum:
Barselona’nın önemli sanat galerilerinden biridir.  La Caixa Vakfı’nın İspanyol ve yabancı sanatçıların eserlerinden oluşan 700 parçalık koleksiyonu Modernista tarzdaki eski fabrika binasında sergilenir.

Casa Ametller:
1900 yılında Josep Puig i Cadafalch tarafından; Katalan çikolata üreticisi, fotoğrafçı, sanat koleksiyoncusu ve gezgin Antoni Amatller için yaptırılmış şehrin önemli binalarından biridir. 

Font Magica:
Montjuic Tepesi’nde, Plaça d’Espanya Meydanı’na yakın konumda yer alan özel bir çeşmedir. Havanın kararmasıyla birlikte çeşmenin fıskiyelerinde püskürtülen sular ışık oyunları ve müzik ile muhteşem görüntüler sunar.

Torre de Collserola:
Tibidabo yakınlarında bulunan iletişim kulesidir. Dilerseniz 445 metrelik tepenin üzerindeki 288 metre uzunluğunda kulenin tepesine camla kaplı asansör ile çıkarak heyecanlı dakikalar yaşayabilirsiniz.

Torre Agbar:
Barselona gezilecek yerler listemizdeki önemli mimari yapılardan biridir. Avinguda Diagonal Bulvarı ve Carrer Badajoz arasında yer alan 33 katlı gökdelen, sahip olduğu tasarım ile dikkat çeker.

Estadi Olimpic de Montjuic:
Barselona Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Espanyol maçlarını oynadığı Barselona’nın ünlü olimpiyat stadyumudur. Stadyum çevresinde çeşitli spor tesisleri bulunur.

Esglesia de Betlem:
Barselona’nın ünlü La Rambla Caddesi’nde yer alan önemli kiliselerden biridir. 1937 yılında zengin iç ziyanı tahrip edilmiş olsa da kilisenin c/del Carme’deki ön cephesi halen iyi bir yontma kapı olarak durmaktadır.

Parc de Joan Miro:
Barselona’nın en sıradışı parklarından biridir. Parkta en dikkat çekici kısım, Katalan sanatçı Joan Miro’nun 1983’te yaptığı rengârenk sırlı seramik parçalarıyla kaplı 22 metrelik Dona i Ocell (Kadın ve Kuş) adlı eserdir.

Casa Vicens:
Katalan Mimar Antoni Gaudi’nin ilk önemli projesi olmasıyla ünlü olan tarihi yapıdır. Gaudi’nin esin kaynağı Mağribi stili, evin ön yüzünü kaplayan çiçek motifli yeşil ve beyaz döşemeler olmuştur.

Casa Lleo Morera:
Barselona’nın ünlü caddesi Passeig de Gracia’da yer alan önemli bir yapıdır. Barselona’da Illa de la Discòrdia adı verilen ünlü bina grubunun en önemli 3 binasından biridir.

Casa de les Punxes:
Puig i Cadafalch tarafından 1903-1905 yılları arasında inşa edilmiş şehrin en farklı mimariye sahip yapılarından biridir. Yapının mazgallı siperli yapısı, kuzey Avrupa tarzını taşırken Gotik bir kaleyi andırmaktadır. Halk arasında “Dikenli Ev” olarak da bilinmektedir. 

Pavellons Güell
:
Pedralbes bölgesinde yer alan bir bina kompleksidir. ompleks, şehirdeki olağanüstü yapılarda imzası bulunan Gaudi tarafından 1884-1887 yılları arasında zengin Katalan sanayici Eusebi Güell ve ailesi için inşa edilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top